Sprekers

Inspirerende ontdekkingsreis

Met behoorlijk wat trots delen we de eerste toppers. Onze sprekers trekken je uit je dagelijkse beslommeringen en nemen je mee op een inspirerende ontdekkingsreis in de wereld van kleur, levend groen, interieur, trends, ondernemerschap, nieuwe woonvormen, designers en kunst. Koop je ticket om samen met ons deze dag te beleven, van 10.00 uur tot 17.30 uur.

Groenlezing trendwatcher Aafje Nijman

Laat je tijdens Festival Interieur verrassen door trendwatcher Aafje Nijman, zij neemt je mee door trends op het gebied van levend groen, bloemen, kleur- en materiaalgebruik en de nieuwe vormentaal.
De huidige tijdgeest is samen te vatten in één woord: crisis. Van maatschappelijke onrust tot klimaatcrisis, van inflatie tot energiearmoede. Al deze crisis hangen samen en kunnen ons onderdompelen in somberte, angst of boosheid. Zullen we vechten, schuilen, bevriezen of pionieren? Op deze verschillende menselijke reacties werden de stijltrends gebaseerd.
De Groenbranche Trends 2024 ontwikkelde Bloemenbureau Holland in samenwerking met Tuinbranche Nederland, iBulb, INretail en Bureau Nijman + Van Haaster.

Digi sessie met Marie-Gon; ask me anything

Marie-Gon, een van de medeoprichters en voormalig voorzitter van BNS Crisp, werkt bijna 25 jaar als interieurstylist en -ontwerper. Door haar ervaring en door alle valkuilen waar ze zelf in is gestapt, weet ze precies wat het is om ontwerper én ondernemer te moeten zijn. Zij richt zich dan nu ook voornamelijk op het coachen van stylisten zodat zij kunnen groeien in hun business. Tijdens festival interieur houdt zij een van haar YOU-CAN-AK-ME-ANYTHING-sessies. Wil jij je business een stap verder brengen? Schuif dan aan aan deze virtuele tafel (die staat tijdens het festival zelfs helemaal in India) en vraag Marie-Gon het hemd van het lijf: over ondernemen als interieur professionals, je klanten, je projecten, en ja, ook over geld. Marie-Gon geeft antwoorden en nieuwe inzichten!

Powervrouw met een prachtportfolio; Odette Ex

Verbinding. Harmonie. Emotie. Spiritualiteit. Kunst. Creativiteit. Openheid. Schoonheid. Dit zijn trefwoorden die van toepassing zijn op Odette Ex.
Sinds 1994 werkt Odette aan uiteenlopende interieuropdrachten voor bedrijven, zorginstellingen, onderwijsorganisaties, horecagelegenheden en winkels.
Ex Interiors staat bekend om haar visionaire en inspirerende aanpak op het gebied van duurzaam ontwerpen in relatie tot het welbevinden van de gebruiker. In haar ontwerpen streeft ze naar ‘regeneratieve duurzaamheid’; Verbeteren, Vernieuwen, Herstellen en Innoveren.

Topdesigners Claire & Roderick Vos

Claire en Roderick zijn een van Nederlands bekendste ontwerpduo’s. Samen – met beiden hun eigen disciplines – staan zij aan het roer van Studio Roderick Vos en zijn zij verantwoordelijk voor iconische ontwerpen voor tot de verbeelding sprekende merken zoals: Moooi, Fatboy, Linteloo, Alessi en Koninklijke Tichelaar Makum. Daarnaast zijn zij sinds 2016 artdirector van het jonge Nederlandse meubellijn Pode van BNS Crisp partner Leolux. Claire & Roderick zullen tijdens Festival Interieur hun ontwerpvisie met ons delen.
Kun je niet wachten? Luister alvast de podcast van Marjolein Dekkers waar Claire Vos te gast was via de button hieronder.

Trendstefan brengt internationale allure

Stefan Nilsson de bekendste trendwatcher van Zweden. Volgens het Zweedse magazine Rum is hij zelfs een van de meest invloedrijke personen in de designindustrie. Wellicht ken jij Stefan van de Storatrenddagen waar Stefan samen met NCS Colors jaarlijks een trendpresentatie geeft en de nieuwste NCS-trendkleuren bekend maakt. Tijdens Festival Interieur neemt hij ons mee in de grote interieur- en lifestyletrends zoals deze nu spelen en vertaalt hij deze in kleur, materiaal en vormentaal.

Creative director BN walls, Stefan Scholten

‘Imagine what your wall can be’
Bij behangproducent BN is een muur veel meer dan zomaar een muur. Met behang geef je een ruimte de perfecte sfeer en uitstraling. BN heeft een ontwerpafdeling, een fabriek aan huis én Stefan Scholten als creative director sinds 2021.
Hij is een van de meest bepalende stemmen in het Dutch Design en ontwerpt voor een verscheidenheid aan gerespecteerde merken, zoals HAY, Cappellini, Desso, BN, Gelderland en Lensvelt.
Hij staat bekend om zijn reductionistische ontwerpstijl gecombineerd met uniek kleurgebruik.
Stefan Scholten zal zijn unieke werkwijze toelichten en zijn visie als Creative Director voor behang producent BN Walls.
Als voorproefje kun je alvast de podcast van Marjolein Dekkersmet Stefan luisteren via de button hieronder!

Jeanette Mennes wil kleur bekennen

Jeanette Mennes neemt je mee op een ontdekkingsreis.
In een korte presentatie vertelt ze over haar eigen reis in ruimte, licht, kleur en vorm, wat uiteindelijk resulteerde in haar boek ‘kleur bekennen’. Een boek over jezelf volledig leren kennen. Wie ben je? Wie wil je zijn? Jeanette is dieptepsychologe, ifs-counselor, docente flow-bewustzijn en creativiteit, schrijfster en kunstenares.
De huidige tijdsgeest is vloeibaar en vraagt om het ontwikkelen van zelf-sturing en een creatief bewustzijn. Een beginnersgeest. Met een kleurrijk (flow)kompas navigeer je moeiteloos in die vloeibaarheid. Zo binnen, zo buiten.

Bedrijvenmarkt

Kom tijdens Festival Interieur kennismaken met allerlei mooie interieurmerken en hun producten en diensten. Ontdek de mogelijkheden en laat je verrassen door hun aanbod.

Komende dagen worden er meer bedrijven toegevoegd aan dit nu al mooie lijstje!

Deelnemende partners: Cotap, Gira, Hello Chair, Lundia by Koppich, Mastello, Stairz, Wehlton, Berry Alloc, Artex, Werk aan de Muur, BN Walls, The Cork Company, en Elu-fire

Trendforum

Kijk je ogen uit en laat je inspireren door vernieuwende producten en materialen op het trendforum!

Komende dagen worden er nog meer merken toegevoegd aan dit lijstje.

Deelnemende merken: Mastello, Artex, NEL, Hello Chair, Wehlton, Werk aan de Muur, BN Walls en BerryAlloc, Leolux, BxB Interior Collections / Loop Carpets

Kunst van en door Werk aan de Muur

Verken de boeiende wereld van functionele kunst en laat je inspireren! Ontdek hoe kunst emoties uitdrukt, maatschappelijke en culturele veranderingen weerspiegelt en creativiteit stimuleert. Ontdek ook de spannende samensmelting van kunst en technologie die ons te wachten staat.
Kom luisteren naar deze presentatie en laat je verrassen! Na de presentatie kun je de kunstroute van Werk aan de Muur doen; op een creatieve manier maak je kennis met verschillende kunststijlen en materialen.

Het nieuwe platform van Cotap

Cotap introduceert tijdens Festival Interieur een nieuw en onderscheidend initiatief voor de interieurwereld. In een presentatie geven zij meer uitleg over hun nieuwe platform voor interieurprofessionals.
Luister via de button hieronder de podcast van Marjolein Dekkers met Cotap.
23 juni 2023
BNS Crisp
Festival Interieur is het jaarlijks terugkerende evenement van interieurnetwerk BNS Crisp. Ons doel is om jou met een flinke dosis nieuwe kennis en inspiratie naar huis te sturen We nemen je mee in de wereld van morgen en geven je handvatten zodat jij hier na Festival Interieur zelf mee aan de slag kan.
bnscrisp.nl info@bnscrisp.nl
Locatie
Buitenplaats Netl
Leemringweg 19
8317 RD Kraggenburg
#socials
Volg ons